YMPÄRISTÖVASTUULLISUUS


Hirsala Golf on Suomen ensimmäinen kansainvälisen GEO-ympäristösertifikaatin saanut golfkenttä. GEO-sertifikaatti on myönnetty Hirsalalle jo neljättä kertaa (viimeksi 2021). Vuonna 2010 sertifioitu kenttä on valittu myös muun muassa maailman viiden vihreimmän kentän listalle (Mother Nature Network) ja se on palkittu Suomen Golfliiton ympäristöpalkinnolla useita kertoja (vuosilta 2010, 2018 ja 2021) – tuorein ympäristöpalkinto myönnettiin keväällä 2022 .


Hirsala Golf on ollut aktiivinen kestävän kehityksen parissa monien vuosien ajan, ja jatkuva edistyminen on selvästi nähtävissä. Hirsala on nyt erittäin hyvällä tasolla toimiakseen mallina Suomen golfseuroille. Hirsala löytää jatkuvasti uusia parannettavia toimintoja ja hankkeita, mikä on osoitus sen erinomaisesta henkilökunnasta ja inspiroivasta filosofiasta”, kertoo GEO akkreditoija Sanni Sjöblom.

Edellisten vuosien aikana Hirsalassa on tehty useita ympäristöä tukevia ratkaisuja kuten linnunpönttöjen (toimivat samalla etäisyysmerkkeinä) asennukset kentälle, kentän syötteiden vähentäminen ja tarkempi kontrollointi, jätteiden kierrättämisen tehostaminen, hiilijalanjäljen mittaus, energiankulutuksen laskeminen optimoimalla ja bunkkereiden peruskorjaaminen ympäristöystävälliseen suuntaan.

Myös WWF:n kanssa Hirsala Golf on tehnyt useita yhteistoimia. Vuodesta 2018 alkaen on tehty taimenen istutusta puroihin, ja 2020 Hirsala ja WWF toteuttivat yhteistyössä Itämeren suojeluun tähtäävän kampanjan. Vuonna 2022 Hirsala ja WWF Suomi tekevät yhteistyötä läpi kauden – tavoitteena kerätä varoja Itämeren suojeluun. Hirsala Golf aikoo jatkossakin toimia ympäristöasioissa edelläkävijänä, ja osa ratkaisuista näkyy myös pelaajille.

Kaudelle 2021 Hirsalaan saatiin viheriöiden ympärille robottileikkurit, jotka laskevat 90 % hiilijalanjälkeä. Samalla myös golfareiden näkökulmasta pelimukavuus parani, sillä leikkurit leikkaavat päivittäin ja karheikkojen korkeus tulee siten lyhyemmäksi.

Muita toimenpiteitä on tulossa lukuisia ja mm. kentän uudet roskakorit/lajitteluasemat on rakennettu vanhoista öljytynnyreistä, jotka on kerätty kierrätykseen Hirsalasta ja Pickalasta. Hirsala Golf on myös tehnyt ratkaisun siirtymisestä 100 % uusiutuvien energialähteiden hyödyntämiseen

Katso tästä tästä Hirsalan GEO sertifikaatti