Hirsala Course Rangers - Tuomas Uunila

Hirsalan kentänhoitotiimi koostuu erittäin vahvasta yhdistelmästä laaja-alaista kokemusta, syvällistä osaamista ja nuoruuden draivia. Esittelemme Hirsala Course Rangers - henkilöesittelysarjassa kentänhoidon ammattilaisemme yksitellen.


Tuomas Uunila - apulaiskenttämestari

Hirsala Golfin apulaiskenttämestari Tuomas on käytännössä kasvanut kentänhoitajaksi. Työt haravanvarressa alkoivat jo 14-vuotiaana Master Golfissa omalla kotikentällä, jossa Tuomas pelasi isoisänsä kanssa. Oliko isoisällä sormensa pelissä työllistymisen suhteen? Sitä ei tarina kerro. Hirsalaan Tuomas siirtyi rakentamisvaiheessa vuonna 2006, eikä ole muille kentille enää haikaillut. Dunhill Linkissä Tuomas on päässyt aistimaan European Tourin fiilistä, ja kokemukset ulkomailla kiinnostavat myös jatkossa. Pari kertaa Tuomas on yrittänyt irtiottoa kentänhoitajan työstä, mutta veri on aina vetänyt takaisin. Eivät seepratkaan pääse raidoistaan.


Tuomas ei yrityksistä huolimatta saa iskettyä pöytään omaa bravuuriaan työtehtävissä. Tulkinta on, että liki 30 vuoden aikana jokainen tehtävä kentällä on tullut niin tutuksi, että niistä voisi veistellä oman vahvuutensa.


Haasteita Tuomas sen sijaan kertoo ja nimenomaan mielekkäitä haasteita. Hirsala on yksi edelläkävijä robotiikassa, se on Tuomaksen mieleen ja se myös pakottaa jatkuvasti oppimaan uutta. Sama pätee erilaisiin kehitysprojekteihin, jotka harvoin ovat samanlaisia. Uutta tulee eteen väistämättä, vaikka olisi nurmea leikannut useamman vuosikymmenen ajan.


Vuosiin Hirsalassa on mahtunut paljon asioita, jotka ovat syöpyneet mieleen. Useat niistä liittyvät luontoon ja eläimiin. Tuomas nauttii ulkotyöstä ja siitä, että saa työnsä puolesta nauttia niin upeista maisemista ja liikkua samalla. Askelia päivässä voi tulla helposti 20–30 tuhatta. Syksyisin hirvet palaavat huoltohallien läheisyyteen ja peuroja näkee päivittäin. Auringonnousut ensimmäisten hallaöiden jälkeen ovat sellaisia, että näkymää voisi tuijotella pidempäänkin. Bonuksena Tuomas on päässyt mukaan WWF:n taimenenistutuksiin kentän läpivirtaavaan puroon. Ei kentänhoitoa, mutta kentänhoitaja kiittää.

Tuomaksen spesiaali viheriöillä on luotisuorat leikkkuulinjat!

Vaikka Hirsalassa on vakiintunut runko kentänhoidossa, tulee uusia kasvoja mukaan aina kesäisin. Tuomas on tiimipelaaja henkeen ja vereen ja siirtää tietoa mielellään eteenpäin. Perehdyttäminen ja talon tavoille opettaminen motivoi. Tuomas myös uskoo vakaasti, että ammattilaisten porukkaan on helppo tulla uutena, eikä konkareita tarvitse turhia jännitellä. Samaa puuroa syövät kaikki.


Green Cardin Tuomas suoritti jo vuonna 1991. Ennen omien lasten syntymää, kierroksia tuli kaudessa kymmenittäin, nykyään hieman vähemmän. Into pelaamiseen on edelleen tallella ja oman kentän kiertäminen tekee hyvää myös ammatillisesti. Väylä 11 lähestyminen saa äänen Tuomakselta. Se sykähdyttää aina uudelleen. Haasteita Tuomas kohtaa useimmiten väylillä 7 ja 17, mutta nekin tulee selätettyä.


''Toivottavasti nähdään sankoin joukoin hyvillä pinnoilla. Saa tulla nykäisemään hihasta ja kyselemään kuulumisia. Aidoin palaute tulee suoraan kentällä.'' - Tuomas, Hirsala Course Ranger