Hirsala Course Rangers - AP Marjatsalo

AP Marjatsalo - Huoltopäällikkö

AP:lla on edessään juhlavuosi Hirsala Golfissa. Alanvaihtajana golfkentälle osaamisensa siirtänyt AP liittyi Hirsalan tiimiin 10 vuotta sitten. Kokemusta on kentänhoidosta karttunut kiitettävästi ja kaikki vielä Hirsalassa. Ilman värikynää voidaan siis sanoa, että AP kuuluu kalustoon ja tuntee kentän kuopat ja notkelmat. Ehkä jopa paremmin kuin omat taskunsa. Ennen Hirsalaa AP ehti hankkimaan reilusti kokemusta pienkonepuolelta ja tekninen osaaminen on ollut hallussa pienestä alkaen. Itse AP kertoo, että melkoisen monen koneen kanssa on tullut puuhailtua ja kädet ovat olleet öljyssä useammin kuin puhtaana.


Pitkä tekninen kokemus on tehnyt AP:sta osaavan ja todella monipuolisen laitteiden kunnossapitäjän. Siihen voidaan luottavaisesti Hirsalassa nojata. Kun kyse on vuotavasta letkusta tai epämääräisestä kolinasta leikkurin moottoritilassa, katseet kääntyvät AP:n suuntaan. Ja, jos AP ei laita konetta kuntoon, vasta sitten voidaan harkita ulkopuolisen avun hankkimista.


Ja vaikka kokemusta on paljon, haastettakin päivittäisessä työssä riittää. Työt sujuvat laadukkaasti rutiinilla, mutta esimerkiksi teroituskoneen käytössä on aina varaa haastaa itseään. Kun puhutaan kirjallisista töistä, AP nostaa rehellisesti käden pystyyn. Se ei ole oma pala kakkua ja, jos jossain on kehitettävää, niin siinä. Varastokirjanpito, huoltokirjanpito ja kaikki muut koneella tehtävät kirjalliset työt eivät ole lempiasioiden listalla kärkipäässä.


Mieleenpainuvimmat muistot Hirsalasta liittyvät lämpimiin ja aurinkoisiin kesäpäiviin, jolloin melkein unohtaa tekevänsä töitä. Ne ovat niitä asioita, joita ulkotyöläinen osaa arvostaa todella korkealle. Ei AP:lla naama mene ruttuun sateellakaan, mutta tietenkin auringossa kaikki on mukavampaa.

AP:lta hoituvat myös Hirsalan robotiikan huoltotyöt helposti.

AP ei ole lähtenyt katsomaan, onko ruoho vihreämpää toisen bunkkerin takana. Siihen ei ole ollut tarvetta. Oma rooli ja sen kasvaminen Hirsalassa motivoi yhdessä työporukan kanssa. Työporukalla on todella suuri merkitys viihtymisessä ja myös hankalista asioista voidaan ryhmän kesken jutella, ilman tulipalon riskiä. AP arvostaa myös sitä, että kokemuksen karttuessa työntekijät saavat jakaa mielipiteitään, ja niitä myös kuunnellaan.


AP tunnustaa olevansa on/off -pelaaja. Välillä tulee pelattua ja välillä taas ei. Siitä huolimatta pallo lentää riittävän pitkälle. Välillä kaikki onnistuu ja kaikki pelin osa-alueet ovat vahvuuksia ja välillä taas jokainen lyönti menee vihkoon. Sitä on golf. Parasta Hirsalassa on aamuiset kohtaamiset konkaripelaajien kanssa, jotka ovat kulkeneet pitkin kenttää jo paljon ennen kuin AP tuli taloon. Suosikkiväyläksi paljastuu väylä 11, lähestyminen mäen päältä siistille griinille on hieno.


''Hirsalassa on aina ollut hyvä fiilis pelaajien keskuudessa, jatketaan samaan malliin! Hyvällä fiiliksellä, säällä kuin säällä.'' -AP