Hirsala Course Rangers - Andreas Klang

Andreas Klang - Automaatiospesialisti

Kaudelle 2024 Hirsala Golfin rosteriin astunut Andreas on vanha tuttavuus. Jo 15 -vuotiaana Andreas nähtiin ensimmäistä kertaa kentänhoitajan tehtävissä Hirsalassa. Vuosiin on mahtunut töitä Hirsalan lisäksi Suomessa Sarfvikissa ja Kytäjällä. Ulkomailla kokemusta on karttunut Australiasta (New South Wales Golf Club) ja Saksasta (Winston Golf), jossa Andreas pääsi tunnetun robottiteknikon Erwan Le Cocqin oppiin. Tämä on ollut mieleenpainuva kokemus ja on myös ruokkinut ajatuksia ulkomailla työskentelystä myös tulevaisuudessa. Nyt yli kymmenen vuotta ensikosketuksen jälkeen Andreas on tehnyt paluun Hirsalaan ja on tehnyt sen robottiteknikkona.


Andreas on koittanut myös siipiään golfkentän ulkopuolella, mutta kaipuu ulkotöihin on iskenyt nopeasti. Tämä yksittäinen tekijä yhdistää monia kentänhoidossa. Tietokoneen edessä pelkästään istuminen ei tunnu omalta. Robotiikassa on iso mahdollisuus myös golfkentillä ja tästä syystä Andreas on lähtenyt syventämään osaamistaan älykkäiden koneiden parissa. Alku robotiikan kanssa on Suomessa lupaava ja kaikkia mahdollisuuksia ei edes vielä ymmärretä. Se kiehtoo ja lisää motivaatiota entisestään.


Uuden tekniikan käyttöön ottamisessa on luontaisesti myös haasteita ja valtava määrä uusia opittavia asioita. Kone on oiva renki, mutta sitä pitää osata käsitellä ja käskyttää. Andreas tietääkin, että jo tuleva kesä Hirsalassa tuo mukanaan paljon uutta, jonka kanssa saa varmasti välillä haroa hiuksiakin. Pelkästään robottien kanssa Andreas ei Hirsalassa touhua, vaan päiviin mahtuu myös perinteistä kentänhoitoa, etteivät harava ja totuus pääse unohtumaan.

Usko robotiikan kehittymiseen kentänhoidossa on Andreaksella korkealla. Jos nyt robotti hoitaa 80% leikkauksista, tulee luku jatkossa varmasti kasvamaan. Ratkottavia asioitakin laitevalmistajilla riittää. Esimerkiksi, miten viheriöiden liput ja bunkkereiden haravat hoidetaan? Andreaksen mukaan lyöntipaikat ovat haastavia, sillä niissä on paljon divoteja. Tekeminen ei siis ihan heti lopu, vaikka robotit ovatkin suureksi avuksi ja työtehoja saadaan kohdennettua entistä paremmin.


Pelaajana Andreas on rautamailojen ystävä. Rauta 7 kantaa mukavasti yli 160 metriä ja se vie jo pitkälle. Väylä 10 kerää kiitosta ja odotukset uusiutuvaa Väylä 11 kohtaan ovat korkealla. Hirsalassa pelaaminen on lähellä sydäntä ja on myös ammatillisesti tärkeää tietää, mitä kentällä tapahtuu ja, miltä siellä näyttää.


Avoimin ja positiivisin mielin uusia robottikavereita kohtaan!