Hirsalan kenttämestari Janne Lehto - Ensimmäinen pohjoismaalainen Master Greenkeeper

Meidän kenttämestarimme Janne liittyy suoritetun tutkintonsa myötä maailman ammattitaitoisimpien ja arvostetuimpien kenttämestareiden joukkoon

Janne palkittiin Harrogatessa, Englannissa Brittish and International Golf Greenkeepers Associationin (BIGGA) palkintogaalassa.


Master Greenkeeper-tutkinnon suorittamiseksi vaaditaan maailman korkeimpia standardeja kentänhoidon ja golfkenttien hallinnoinnin saralla


​​​​​​​Kenttämestarinamme jo vuodesta 2017 työskennellyt Janne Lehto on suorittanut ensimmäisenä pohjoismaalaisena The British and International Golf Greenkeepers Associationin (BIGGA) Master Greenkeeper-tutkinnon.

Janne palkittiin Harrogatessa, Englannissa, missä BIGGA järjestää vuotuiset kentänhoitoalan messut ja niiden yhteydessä BIGGA Awards-gaalan. Tutkinnon on suorittanut ennen Jannea 88 henkilöä vuodesta -91 alkaen. Tämä tekee Jannesta 89. sertifikaatin suorittaneen koko maailmassa.

Inspiraatio tutkinnon suorittamiseen alkoi vuonna 2014, ja yhdeksän vuoden kovan työn jälkeen Janne sai tutkinnon suoritetuksi vuonna 2023. Tutkinto koostuu kolmesta osasta, joissa suorittajan on työskenneltävä golfkentänhoitoalalla vähintään kymmenen vuotta, vähintään kolme vuotta kenttämestarin roolissa ja näistä samalla kentällä vähintään kaksi edellistä vuotta. Kokemuksen lisäksi tutkintoon kuului koulutuspisteiden kerääminen, kokeet ja testit.

Golfpisteelle annetussa haastattelussa Janne kommentoi valmistumistaan seuraavin sanoin:

"Master Greenkeeper-tutkinto on ollut henkilökohtaisen kehitykseni yksi suurimmista tavoitteista viime vuodet. Covid-19 aiheutti tutkinnon suorittamiseen hankaluuksia ja hidasti prosessia vähintään vuodella, mutta olen erittäin tyytyväinen, että sain tutkinnon päätökseen. Prosessi on ollut erittäin vaativa ja tottakai se tuo onnistumisen tunteen itselle kun kovan työn takana olleen tavoitteen saa täytettyä", taustoittaa Lehto.

"Nautin erittäin paljon golfalan opiskelemisesta ja koen, että niin tässäkin, kuin toki muillakin aloilla, on pyrittävä pitämään jatkuvan kehittymisen periaatetta yllä. Taitaa olla Hirsalan perustajaosakkaan, Teemu Selänteen sanoja; ’’kehitys loppuu tyytyväisyyteen’’ ja omat ajatukseni suuntasinkin jo seuraavaa henkilökohtaista tavoitetta kohden, joka todennäköisesti tulisi olemaan Certified Golf Course Superintendent (CGCS), Yhdysvaltojen vastaava tutkinto kuin nyt saavutettu Master Greenkeeper. Koen, että tiukkojen tavoitteiden asettaminen ajaa kohden kehittymistä ja auttaa saavuttamaan omat rajani ja potentiaalini. Tämä ajattelutapa tulee pitkälti myös kotikasvatuksestani, jossa kilpailuhenkisyys on ollut läsnä jo pienestä pitäen’’, jatkaa Lehto."

Lue koko Golfpisteen artikkeli tästä

"- I am so happy that I was able to make a small contribution towards your career"


Kommentoi Skotlantilaisen huippukentän Loch Lomondin kenttämestari David Cole MG, ja yksi Jannen tutkinnon arvioijista.

Golfpisteen artikkelissa myös toimitusjohtajamme Jussi kommentoi Jannen ansioitumista:

"Olemme kaikki henkilöstöstämme erittäin iloisia ja onnellisia Jannen puolesta hänen tuoreimmasta huikeasta saavutuksesta. Jannen sitkeä, määrätietoinen ja tehokas toimintatapa sekä luonne luovat erinomaiset edellytykset tällaisille poikkeuksellisille saavutuksille, joiden myönteisistä seurauksista saavat nauttia kaikki Hirsalan huippukuntoista kenttää arvostavat pelaajat"

Janne kiittää kaikkia pelaajia, sekä kollegojaan tuesta ja kannustuksesta jota hän on saanut Hirsalassa työskennellessään. Tulevaa kautta hän odottaa innoissaan ja toiveikkaana, että kenttä saadaan avattua jälleen hyvässä kunnossa kun kevät viimein saapuu!


Upeaa työtä Janne!