Seuran johtokunnan terveiset puheenjohtajalta

Mukana Hirsalan ryhmämatkalla PortugalissaNyt kun vielä odottelemme oman kenttämme aukeamista, voi hetken vielä muistella Hirsalan onnistunutta ryhmämatkaa Portugalin Praia D’El Rey:hin.
19 innokasta osallistujaa lensi 11.3 Lissaboniin, jossa pakkauduimme bussiin ja suuntasimme reilut 100 km pohjoiseen, aivan Atlantin rannalla sijaitsevaan Marriott-hotelliin. Hotelli osoittautui nappivalinnaksi ja tarjosi kaiken, mitä ainakin itse osasin lomalta odottaa: upea sijainti aavan meren äärellä, erittäin ystävällinen palvelu, joustavat shuttle-kuljetukset läheisille kentille sekä aivan ihanan buffet-aamiaisen paikallisine ja kansainvälisine herkkuineen. Aamiaisella ryhmämme kokoontuikin miettimään päivän kisoja, joukkueita ja pelistrategioita. Lisäksi hotellissa oli hyvin varusteltu kuntosali, jossa matkanjohtaja Jussi veti meille aamujoogaa, sekä kylpylä saunoineen ja uima-altaineen.

Pelasimme viikon aikana kolme kertaa Praia D’El Rey-kentän ja kaksi kertaa vuoristoisemman West Cliffs:n. Praia D’El Rey oli kenttänä vaihteleva. Sen etupuolisko polveili pääosin puistomaisessa maisemassa, kun taas jälkipuoli tarjosi upeita merellisiä links-väyliä. West Cliffs:llä korkeuserot olivat suuremmat ja väylät kapeammat, mikä teki siitä hieman haastavamman, mutta lähes joka väylältä avautuva merimaisema ja aaltojen pauhu korvasi pelilliset epäonnistumiset. Molemmat kentät olivat erinomaisessa kunnossa ja griinit pääosin hyvin nopeat.

Pelasimme vaihtelevissa ryhmissä eri pelimuotoja leikkimielisesti kisaten. Matkalaisten ikähaitari oli laaja ja kisoissa näimmekin eläviä esimerkkejä siitä, miten golf yhdistää eri-ikäisiä. Eräässäkin joukkueessa scramble-parin ikäero oli 64 vuotta! Viikon aikana kerätyistä Scramble-, Texas Scramble ja Best ball-kisoista kukin osallistuja kartutti ranking-pisteitä. Koko viikon voittajaksi selviytyi Camilla Sundman ja palkinnoille ylsivät kaikki osallistujat.

Viikon ainoa vapaapäivä oli myös upean viikon ainoa sadepäivä. Innokkaimmat pelurit suuntasivat sadetta uhmaten testaamaan alueen kolmannen kentän Royal Obidoksen. Osa porukasta teki päiväretken läheiseen keskiaikaiseen Obidoksen linnoituskaupunkiin, osa suuntasi Penichen kaupunkiin, ja osa jäi hotellin hieronta- ja kylpyläpalveluihin rentoutumaan.
Yhtenä iltana suuntasimme takseilla läheiseen kylään aitoon portugalilaiseen ravintolaan, ja muina iltoina viihdyimmekin Marriott:ssa, jossa oli tarjolla sekä buffet- että à la carte- illallista sekä myös suosituksi osoittautunutta illallista baarissa, jossa saatoimme samalla katsoa Sami Välimäen otteita PGA tourilla.

Kaiken kaikkiaan Portugalin Silver Coast:sta jäi niin hyvä mieli, että ajatuksissamme suunnittelemme sinne jo tulevaa matkaa perheen kesken. Lopuksi vielä kerran lämpimät kiitokset kaikille mukanaolijoille, meillä oli oikein mukava ja mutkaton matkaporukka. Oli ilo viettää lomaa kanssanne!

Salla Puska
Hirsala ry:n puheenjohtaja