Finnish Tourin osakilpailun finaali huipentui Hirsalassa Emilia Väistön ja Alex Hietalan voittoon sekä uusiin kenttäennätyksiin


Naisten sarjan voittaja Emilia Väistö ja yleisen sarjan voittaja Eemil Alajärvi


Kenttäennätykset uusiksi Hirsala Golfissa! Finnish Tourin osakilpailun finaalipäivänä huippusuoritukset Eemil Alajärveltä 66 lyönnillä sekä Emilia Väistöltä 68 lyönnillä

Eemil Alajärvi (Aurinko Golf) osakilpailun finaalipäivänä

Emilia Väistö (EPG) osakilpailun finaalipäivänä


Säät suosivat pelaajia kilpailun jokaisena päivänä, ja huipputuloksia syntyi!

Keski-Euroopan Pro Golf Touria kiertävä Alex Hietala pelasi Hirsalassa kierrostulokset 72–70–69 (–8), jotka siivittivät hänet neljän lyönnin voittoon ennen Roope Kakkoa. Naisten sarjassa kenttäennätyksen rikkonut ja ykköseksi sijoittunut Emilia Väistö pelasi -5 kierrostuloksin 73-73-68.

"Kenttä on mitä parhaimmissa kunnossa ja on hienoa päästä pelaamaan täällä." Hietala kiittää palkintopuheessaan Hirsala Golfia jatkaen "kävin puttaamassa täällä muutama viikko sitten ja kenttä on super kunnossa verrattuna mihinkään mikä täällä on alueella ja siitä iso kiitos Hirsalalle."

Peliään kenttäennätyksen rikkonut Eemil Alajärvi kommentoi ytimekkäästi: "Ensimmäiset kaksi päivää olivat todella vaikeita ja viimeinen päivä todella hyvä. Ensimmäisenä päivänä pisin upotettu putti oli 2,5 metrinen ja tänään upposi senkin edestä." Kaksi viimeistä päivää hyvin dravainneena ja etenkin ensimmäisen päivän vaikeuksien jälkeen peli alkoi kulkemaan.
"Normaali suomalainen urheilija, ekana päivänä kun huonosti niin ei tarvitse enää jännittää loppua." Toteaa Eemil.

Kentän kuntoa kehui moni pelaaja että tuomaristo. Ulkomailla pääosin pelaava Alajärvi yhtyy Hirsala Golfista kuultuihin kehuihin ja vahvistaa "greenit ovat Suomen parhaimpia ja aina hyvät kun täällä pääsee pelaamaan."

Pelaajien kenttäkokemuksia mittaavan Players1st:n kyselyiden pohjalta Hirsala Golfin viheriöt ovat olleet jälleen Suomen parhaat alkukaudesta 2024 – merkittävällä marginaalilla muihin kenttiin verrattuna!

Upeasti mennyt Finnish Tour on nyt saatu maaliin! Hirsala Golf kiittää tuomaristoa, pelaajia, henkilökuntaa sekä upeita vapaaehtoisiaan Juhana ja Aino-Maija Päivärintaa, Leenamaija Sipponen, Jaakko Koskinen sekä Hillsiden kapteeni Satu Eckhardt.


Naisten top 3

1. Emilia Väistö (EPG) 73-75-68 (-3)

2. Fanni Grönlund (PGC) 74-73-72 PAR

3. Sandra Palin (HGK) 74-72-72 (+1)


Yleinen sarja top 3

1. Alex Hietala (VGCC) 72–70–69 (–8)

2. Roope Kakko (PGC) 71-73-71 (-4)

T3. Eemil Alajärvi (AG) 78-73-66 (-2)
T3. Elmo Gerkman (NGK) 71-74-72 (-2)
T3. Niclas Hellberg (HirG) 71-73-73 (-2)


Kiinnostaako kuulla aiheesta lisää?

Lue Finnish Tourin artikkeli Hirsalan osakilpailusta täältä!Hirsalalaiset Finnish Tourilla


Hirsalan oma Niclas Hellberg sijoittui kolmanneksi yhdessä kahden muun pelaajan kanssa. Ensimmäisen päivän upean 71 lyönnin jälkeen hän pelasi tasaisesti kentän pariin 73 kilpailun loppupäivinä.

Peuramaalla karsinut, sekä villin kortin saanut juniori edustuspelaajamme Oliver Hienonen suoriutui ensimmäisestä päivästä hyvillä mielin +2 tuloksella, mutta toisen päivän jälkeen 80 lyönnillä karsiutui cutista.

Naisten sarjassa pelannut kilpapelaajamme Emilia Koskinen sijoittui 15 sarjassaan.

Mukana Finnish tourilla myös Hirsalan kilpailijat Nicholas Heifeldt, Samuli Ahvenoja, Petteri Haro, David Barber ja Konsta Laurikainen.Elina Saksa, PGC

Naisten top 3