Hirsala Golfin uudet kuntta-alueet: Perinteisen Heathland-kentän tunnelmaa ja ilmettä
​​​​​​​


Hirsala Golf on tunnettu innovatiivisesta ja luontoa kunnioittavasta kentänsuunnittelustaan, joka tarjoaa pelaajille unohtumattoman golfkokemuksen. Viimeisimmän kehityssuunnitelman mukaisesti kentälle on luotu kuntta-alueita, jotka tuovat perinteistä "heathland"-kentän tunnelmaa ja ilmettä, suomalaisuutta korostaen. Nämä uudet kuntta-alueet eivät ainoastaan paranna kentän visuaalista ilmettä, vaan ne myös tekevät pelistä haastavampaa ja mielenkiintoisempaa.

Heathland-kentistä parhaita esikuvia löytyy Lontoon alueen sekä Keski-Euroopan perinteisistä huippukentistä, kuten Sunningdale, Morfontaine, Swinley Forest tai Utrecht De Pan. Kaikki nämä inspiraatiot kuuluvat Maailman parhaiden kenttien joukkoon pysyvästi.

Kuntta-alueiden merkitys

Kuntta, eli siirtovarvikko, on pohjoismaiselle luonnolle tyypillinen maapeite, joka koostuu pääasiassa mustikan, puolukan ja muiden varpukasvien, kuten kanervan, juuripaakuista. Hirsala Golf on ottanut käyttöön kunttaa kentän eri osissa luodakseen autenttisen heathland-tyylisen ympäristön, paikallisuus huomioonottaen. Tämä tyyli on tunnettu laajoista, avonaisista maisemistaan, joissa luonnolliset elementit, kuten kanervikko, hiekka-alueet ja matalat kasvit, korostavat kentän estetiikkaa.

Visuaalisen ilmeen korostaminen

Kuntta-alueet Hirsala Golfissa on sijoitettu erityisesti bunkkereiden ympärille. Tämä suunnitteluratkaisu korostaa bunkkereiden visuaalista ilmettä, tehden niistä kentän hallitsevia piirteitä. Luonnonmukainen maapeite yhdistettynä tarkasti muotoiltuihin hiekkaesteisiin luo vaikuttavia näkymiä ja tekee bunkkereista entistäkin merkittävämpiä strategisia elementtejä pelissä. Pelaajat joutuvat harkitsemaan tarkasti lyöntinsä ja arvioimaan riskejä bunkkereiden läheisyydessä.

Esteistä vaikuttavampia pelielementtejä

Kuntta-alueet tekevät esteistä myös peliin vaikuttavampia. Perinteinen heathland-tyyli tuo mukanaan haastavuutta, sillä kuntta-alueilla pallo voi käyttäytyä arvaamattomasti. Tämä lisää strategista pohdintaa jokaiselle lyönnille ja kannustaa pelaajia kehittämään taitojaan ja tekniikkaansa. Kuntta-alueet voivat tarjota sekä mahdollisuuksia että haasteita, ja ne vaativat pelaajilta erityistä huolellisuutta ja tarkkuutta.

Vaikutus peliin

Uudet lyhyeksi leikattujen pelialueiden sisällä olevat kuntta-alueet tulevat olemaan kauden 2024 loppuun asti ''suojelualueita'', joista pelaajilla on vapautuminen rangaistuksetta lähimpään pelattavaan paikkaan pallon ollessa kosketuksissa kuntta-kasvustoon.

Lyhyeksi leikattujen pelialueiden sisällä olevat kuntta-alueet ovat suojelualueita, joista pelaaja vapautuu rangaistuksetta lähimpään pelattavaan paikkaan - ei lähemmäs lippua tai eri pelialustalle (esim. bunkkeri). Kuntta-aluetta kohdellaan siis sini-valkoisen tolppien tavoin. Golfin säännöissä näin merkitty alue on pelikieltoaluetta, jossa pelaaminen on kielletty. Jos pallo koskettaa tai on pelikieltoalueella tai häiritsee pelaajan lyöntiasentoa tai hänen aiottua mailan heilahdusrataa on pelaajan vapauduttava kunnostettavan alueen vaikutuksesta sääntöjen mukaisesti.

Ympäristöystävällinen kehityssuunnitelma

Hirsala Golfin kehityssuunnitelma painottaa ympäristöystävällisyyttä ja kestävää kehitystä. Kuntta-alueiden lisääminen kentälle on osa tätä laajempaa visiota. Käyttämällä paikallista, luonnonmukaista maapeitettä vähennetään kentän ylläpitotarpeita ja kemikaalien käyttöä. Tämä on linjassa Hirsala Golfin sitoutumisen kanssa ympäristönsuojeluun ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen.

Lopuksi

Kuntta-alueiden avulla Hirsalan kentällä korostetaan perinteisen heathland-kentän tunnelmaa ja ilmettä, joiden tavoitteena on entisestään nostaa Hirsalan profiilia yhtenä Suomen parhaista kentistä. Kuntta-alueet alueet eivät ainoastaan korosta bunkkereiden visuaalista ilmettä, vaan ne myös tekevät pelistä monipuolisempaa ja strategisempaa. Ympäristöystävällinen lähestymistapa ja sitoutuminen kestävään kehitykseen tekevät Hirsala Golfista edelläkävijän nykyaikaisessa kentänsuunnittelussa.