Hirsala Course Rangers - Johannes Lampinen

Kaudeksi 2011 Hirsalan vahvuuteen liittynyt Johannes on asettanut juurensa syvälle Hirsala Golfin maaperään. Armeijan jälkeen oma isä puhutti nuoren sosionomiksi haluavan miehenalun töihin golfkentälle, eikä U-käännöstä ole sen jälkeen edes tarvinnut miettiä. Golfala on vienyt mukanaan, työhistoriaa on kertynyt ja tulevaisuutta riittää horisontissa.


Viimeiset kolme vuotta vakituisena kentänhoidossa työskennellyt Johannes on päässyt erikoistumaan viiden vuoden ajan kastelujärjestelmiin ja vastaa niiden toiminnasta Hirsalassa. Kastelujärjestelmien kanssa työskentely ei vie kaikkea työaikaa, joten Johannes nähdään viheriöillä, bunkkereissa ja muissa kentänhoidon tehtävissä yhtä paljon. Mielenkiinto pysyy yllä, kun tehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Kastelu ja vedenkäyttö golfkentällä puhuttavat maailmalla paljon. Se lienee tulevaisuus myös Suomessa. Siksi Johannes on erittäin iloinen siitä, että Hirsalassa toimitaan edelläkävijöinä myös tässä asiassa. Johannes ja muu tiimi pyrkii tulemaan toimeen niin vähällä kuin mahdollista, ilman, että laatu kärsii.


Johannes on löytänyt kotipaikkansa Hirsalasta ja suuri syy siihen on eteenpäin menevä ja täysillä yhteen hiileen puhaltava työyhteisö. Aidan toiselle puolelle ei ole tarvinnut kurkkia, vaikka projektityöt muilla kentillä rikastuttavatkin työarkea. Hankaliakin päiviä ja hetkiä mahtuu kauteen, mutta vaikeistakin asioista voidaan puhua porukan kesken. Sillä on todella suuri merkitys Johannekselle, eivätkä aikaisetkaan aamut tunnu katkerilta, kun huumori kukkii heti aamusta alkaen samaan aikaan nousevan auringon kanssa. Työyhteisö onkin yksi suurimmista syistä, miksi kentänhoito on vienyt Johanneksen pysyvästi mukanaan.


Vaikka Johannes ei ole intohimoinen golfari, löytyy tietämystä ja näkemystä myös pelaajan näkökulmasta. Ja kyllä mailakin eksyy Johanneksen käteen muutamia kertoja kaudesta, kun kentänhoitajat mittelevät paremmuudestaan. Nämä kierrokset ovat tärkeitä ammatillisesti ja sitä kautta tuntuma kentän kehityskohteisiin pysyy konkreettisesti yllä. Ja täytyyhän porukassa olla joku, jolla PAR kortissa säväyttää suuren voiton tavoin. Uusiutuva väylä 11 tullee olemaan todella upea valmistuessaan, sitä Johannes jo odottaa.


Johannes tuntee Hirsalan mutkat ja kuopat kuin omat taskunsa. Motivaatio työhön on korkealla, sillä Hirsalassa mennään eteenpäin ja kehitetään toimintaa kovaa vauhtia. Projekteja projektien sisällä riittää. Siinä mukana oleminen yhtenä palasena ruokkii omaa intoa ja saa haluamaan lisäoppia. Homma ei ole vuodesta toiseen samaa puurtamista, vaan jokaisella kaudella toiminnassa näkyy uusia painopisteitä ja kehityskohteita. Siihen on helppo syttyä ja siitä on helppo olla ylpeä.


Hyvällä fiiliksellä kohti uutta kautta, koitan olla kastelematta teitä!