Hirsalan uusi Master Plan on Christian Lundinin taideteos

Hirsala Golfin kenttä avattiin vuonna 2007, ja kentälle on tehty viidentoista vuoden aikana useita muutoksia ja hoidollisia korjauksia, jotka liittyvät erityisesti pelikokemuksen parantamiseen ja kestävään kentänhoitoon. Viime vuosien muutokset ovat olleet pitkälti Suomen johtavan kenttämestarin Janne Lehdon käsialaa.

Kentällä on lähivuosina merkittävä tarve uudistaa kastelujärjestelmä ja ratkaista useampi pelaamiseen ja pelikokemukseen sekä kentän rakenteellisiin ongelmiin liittyvä haaste, joiden vuoksi apua kentän suunnitteluun haettiin maailman huipulta.

Master Planin on toteuttanut (re)GOLF Scandinavian Christian Lundin (tutustu vaikuttavaan portfolioon täältä!), joka on Henrik Stenson Golf Designin johtava voima. Lundin on ollut erittäin innoissaan projektista:

We are delighted to be working with Hirsala. Jussi & Janne and their respective teams are doing a great job and now we can come in and try to make the golf experience one of the best in Finland. I’m very impressed with the golf course conditioning and I think this masterplan process can bring the best potential out of this property. This course really has some amazing potential!


Lundin esittelemässä osakkaille Master Plania

The masterplan process has shown what we can do with this course, and it is all about emphasizing the grandiose landscape and make the golf course blend even better into its landscape. We propose some bunkers to be strategically improved and to ensure that the golf experience is great for all. Our focus is to ensure that someone that has a lower swing speed will enjoy this place as must as the professional”, Lundin kertoo.

Kenttämestari Lehto avaa taustoja Master Planin tekemiseen:

’’ Hirsalan alkuperäinen kenttäarkkitehti David Jones on ollut mukana kehittämässä Hirsalan pelikokemusta heti kentän avaamisesta lähtien. Golfkentän kehittäminen on jatkuva prosessi ja golfkenttä ei ole koskaan ’’valmis’’. Kiitämme Davidia panoksestaan Hirsalan alusta lähtien ja erityisesti Hirsalan upean luonnon, kanervan ja kallioisten mäntymetsien vaaliminen jo kentän rakennusaikana on kantanut tähän päivään asti.

Nyt on kuitenkin aika laitaa seuraava vaihde silmään Hirsalan viemisessä kohti Pohjois-Euroopan kirkkainta kärkeä ja hioa Hirsalan golfelämys huippuunsa. Hirsala on jo nyt kauneusarvoiltaan, luonnoltaan ja kunnoltaan verrattuna aivan Pohjoismaiden kärkeä, mutta tunnistamme tiettyjä kehityskohteita kentän strategisessa puolessa ja entistä vahvemmassa luonnon ja golfkentän sitomisessa yhteen.

Jatkuvan kentän kehittämisen aikana tehdyt muutokset ja korjaustyöt ovat jo aiemmin vieneet Hirsalaa kohden laadukkaampaa ja kestävämpää golfkokemusta. Nyt kuitenkin eritysesti viheriöiden rakenteet, tietyt kuivatus- ja kasteluinfraan liittyvät ongelmat sekä tulevaisuuden haasteet sään ääri-ilmiöiden, ilmaston lämpenemisen ja potentiaalisesti tiukentuvien säädösten osalta toivat kehitystyön siihen pisteeseen, että laajemman suunnittelutyökalun, Master Planin, toteuttaminen oli ajankohtaista.

Olen tuntenut valitun kenttäarkkitehdin työni kautta jo pitkään ja olen erittäin vakuuttunut Christianin osaamisesta kestävän golfkokemuksen hiomisessa huippuunsa!’’, taustoittaa Lehto.

Koska Hirsalassa on yksi 18-reikäinen kenttä ja osakevastikkeeton toimintamalli, kentän uudistaminen jakautuu pidemmälle aikavälille. Joitakin pieniä muutoksia on jo tehty viime kauden aikana sekä talvikaudella, ja muutokset etenevät sitä mukaa, kun projektien toteuttaminen on aikataulullisesti järkevää. Aktiivinen pelikausi pyritään pyhittämään pelaamiselle, jonka vuoksi kauden aikana muutostöitä ei näy yhtään normaalia golfkautta enempää – korkeintaan aivan loppukaudesta!

Lundin esitteli Master Planin Hirsala Golf Oy:n yhtiökokouksessa osakkaille ja vastasi osakkaiden kysymyksiin. Haluamme kuulla suunnitelmista mietteitä pelaajiltamme ja tuomme Master Plan-suunnitelman esille Hirsala Golfin klubitalolle palautelaatikon kera. ​​​​​​​

Master Plan Hirsala Golf