Hirsalan Master Plan etenee suunnitellusti – kaudelle 2024 luvassa huikea uudistus

Hirsala Golfille arkkitehti Christian Lundinin suunnitteleman Master Planin toteutus on lähtenyt hyvin liikkeelle ja kaudella 2023 nähtiin jo muutamia muutoksia kuten mm. väylälle 9 uudistettua upeaa bunkkerityyliä.

Kaudelle 2024 on tulossa yksi Master Planin kirkkaimmista helmistä kun väylällä 11 viheriön takana ja vasemmalla ollut lampi laajenee ympäröimään griiniä myös oikealta puolelta.

”Väylää 11 on moni golfari pitänyt Hirsalan signature-väylänä, ja huikean uudistuksen jälkeen se on sitä varmasti usean muunkin pelaajan mielestä”, kertoo toimitusjohtaja Jussi Kuusela.

”Parannustyöt käynnistettiin heti kentän sulkeuduttua ja valmistelevat työt saatiin tehtyä hyvissä ajoin”, taustoittaa puolestaan kenttämestari Janne Lehto

Väylän 11 lisäksi väylälle 4 on tehty selviä parannuksia sekä tiiauspaikkojen että uusien bunkkereiden suhteen.

”Väylän 11 uudistus kerännee pelaajien huomion ensi kaudella, mutta kenttämestarina pidän myös väylän 4 muutoksia erittäin hyvinä, jatkaa Lehto.

Kenttäparannusten lisäksi myös rangen lyöntipaikkojen parannusprojekti käynnistettiin heti kauden päätyttyä ja jatkossa lyöntimattojen ja nurmelta lyönnin vaihtelun sijaan käytössä on hybridinurmi, joka on ollut testissä kahden vuoden ajan lähipelialueen chippipaikoilla.

”Hybridinurmen avulla pelaajat pystyvät jatkossa läpi kauden lyömään kunnon alustalta, ja lyöntimattoja ei enää tarvita kuin korkeintaan aivan alkukaudesta”, avaa Lehto

Kenttäuudistukset käytössä alkukaudesta 2024

Kentälle tehtyjen muutosten odotetaan olevan käytössä kauden 2024 alkaessa.

Jos ei mitään isompaa takapakkia tule, niin väylät 4 ja 11 ovat uudessa muodossa valmiit pelaamiseen alkukaudesta, paitsi väylän 4 tiiauspaikkoina saatetaan alussa hyödyntää nykyisiä tiiauspaikkoja”, kertoo Lehto.

Master Planin suunnitelmaan voi tutustua täältä ja alla vielä kuvien kera muutossuunnitelmat väylille 4 ja 11: