Kiitos kaudesta 2024! Pelioikeudet ja sarjakortit ensi kaudelle myynnissä verkkokaupassamme - nähdään ensi vuonna!

Golden Sun Golf rankingin kärkiehdokkaat haastattelussa ennen kauden huipentavaa Finaaliscramblea!

Hirsalassa on koko kauden ajan kilpailtu pari- ja joukkuekilpailuissa kuukausikilpailuissa, joissa on ollut jaossa Golden Sun Golf -ranking -pisteitä.

Kauden päätteeksi rankingin ykkönen palkitaan matkalla Espanjaan Hirsalan ryhmämatkan yhteydessä! Finaaliscramblessa on jaossa 1,5-kertaiset pisteet eli finaalin voittajat saavat 37,5 pistettä.​​​​ Finaaliscramblen ilmoittautuminen on Gamebookin kautta (tällä hetkellä täynnä, mutta voi ilmoittautua varasijoille jonoon tai tiedustella paikkoja asiakaspalvelusta puhelimitse 0100 2010 (0,98 e/min +pvm) tai sähköpostitse info(at)hirsalagolf.fi ).

Haastattelimme rankingin kärkipään pelaajia seuraavilla kysymyksillä:
1. Miltä pari- ja ryhmäkilpailut ovat tuntuneet, ja mikä on ollut sinulle mieluisin pelimuoto?
2. Kuinka kauan olet pelannut Hirsalassa aktiivisesti, ja mikä on lempiväyläsi Hirsalassa?
3. Mitä odotat finaaliscramblelta? Kenen parina pelaat finaalissa ja miksi?


JUHA TILLANDER (sijalla 1)
Rankingpisteet 85 p
58-vuotta Espoosta, golfia vuodesta 2000 ja tasoitus 18,5

1. Hirsalan kaikissa kisoissa on aina hyvä fiilis, toki joskus kisakierrokset ovat venyneet vähän liian pitkiksi. Pelimuodoista 3 hengen scramble on hauskin ja haastavin.

2. Hirsalassa olen pelannut yli 10 vuotta ja lempiväylä on 17

3. Finaaliscramblelta odotan ennen kaikkea hyvää keliä, vuoden 2023 finaalin jälkeen oltiin kovassa flunssassa pari viikkoa. Tietysti pelikaverina on Jouni ”moukari” Kaukonen.

Jounin kanssa on todella helppo pelata, aina pääsee suorittamaan jatkolyöntiä väylältä ja puttaamaakin pääsee pari kertaa kierroksella.

Jounista ihmisenä ja pelikaverina kertoo paljon myös se, että hän taktisesti jätti yhden kisan väliin, jotta pelikaverilla olisi mahdollisuus voittaa.

TANJA KYHÄLÄ (sijalla 2)
Rankingpisteet 81 p
Tasoitus 4,4. Golfia noin 20 vuotta ja nuorena kilpaillut SM-tasolla. Opiskelun ja töiden takia golfista tuli muutaman vuoden tauko, mutta nyt pelaan aktiivisemmin ja toista kautta Hirsalassa koirani Rockyn kanssa.

1. Kuukausikilpailuissa on ollut hyvä henki ja mukava pelata. Hyvissä joukkueissa olemme tukeneet toisiamme ja usein pelikin on tästä johtuen kulkenut erityisen hyvin. Kolmen hengen scramblessä on tullut viime ja tänä vuonna hyvää menestystä ja siinä on mahdollista kokeilla riskilyöntejä, joita ei tavallisella kierroksella tulisi kokeiltua.

2. Tämä on toinen vuoteni Hirsalassa. Lempiväyläni on 18 – siinä pääsee hyvän avauksen ja lähestymisen jälkeen yrittämään eaglea, mutta väylän kapeus ja kalteva griini haastavat pelaajaa.

3. Finaalilta odotan jälleen hauskaa tunnelmaa ja kilpailun tuomaa sopivaa jännitystä. Parinani pelaa isoveljeni Eetu, koska syyskuun kolmen hengen scramblessäkin olimme hyvä tiimi – löytyy voimaa ja varmuutta

JORI RÄTY (sijalla 3)
Rankingpisteet 74p

Hirsala Golfin miesten lyöntipelisarjan 3-kertainen mestari.

Tasoitus 3,7.

1. Hyvältä

2. Yli 15 vuotta. Paras väylä: nykyinen 6. - mustilta - eli teebox 5. griinin takana.

3. Voittoa! Kunhan pelikaverillani Harri Sunilla on flow puttaamisessa!

JUHA VEKKILÄ (sijalla 4)
Rankingpisteet 70p
Olen äkkiväärä ja -pikainen golfari. Tasoitus liikkuu kauden aikana välillä 14-20, mikä kertoo itsestä golfarina ja Hirsalasta kenttänä.

1. Hirsalan (kuukausi)kilpailut ovat parasta golfissa, ne laitetaan ylös kalenteriin jo kevättalvella. Keväällä pelattu Irish Rumble sytytti todella paljon. Myös best ballista tykkään.

2. Hirsala on ollut pääasiallinen koti koko sen ajan kun olen aktiivisemmin pelannut, eli nyt 4vuoden ajan. Suosikkiväylä on #9, sillä jokainen lyönti on vaikea.

3. Hyvä sää, pari kaljaa, ehjä rundi. Pelaan hyvän ystävän Valtterin kanssa. Koska emme ole aiemmin päässeet pelaamaan Hirsalassa samassa joukkueessa.

JOUNI KAUKONEN (sijalla 5)
Rankingpisteet 65p
Golfia olen pelannut 15+ vuotta ja Hirsalassa alkumetreistä lähtien. Miellyttävä havainto tältä vuodelta on ollut, että näillä kilometreillä tasoituskin voi vielä kehittyä positiviseen suuntaan. Tasoitus on pyörinyt 15 kieppeillä ja tasoitus-kierroksia Hirsalassa on nyt yli 30.

1. Tänä vuonna kaikkiin kilpailuihin en ole päässyt osallistumaan. Kisaaminen on aina mukavaa ja ajatus on, että onnistumisten kautta saa parhaansa itsestä irti - harvemmin siinä toki onnistuu :). Normi kahden hengen scramble sopinee parhaiten. Oikean vastauksen tuloksellisesti saisi pelikaverilta.

2. Ehdottomasti väylä 11 ja paranee muutosten myös entisestään, vaikka erinomaista on vaikeaa petrata!

3. Pelikaveri finaalissa on hyvä ystavä Juha Tillander. Kaikkien urheilukliseiden sanontojen äitiä lainaten pyrin auttamaan joukkuetta mahdollisimman hyvää suoritukseen. Eli voittoon, sillä Juha lähtee kisaan paalupaikalta ja ansaitsee myös pelikaveriltaan timanttisen suorituksen. Toivon mukaan siivitämme joukkueemme sellaiseen lentoon, että kärkipaikka Juhalla kestää maaliviivalle asti.

Kiitos kaudesta samoissa lähdöissa pelanneille pelaajille, Hirsalan henkilöstölle ja kentänhoidolle koko kauden loistokuntoisesta kentästä sekä ravintolapalveluille hyvistä ruuista.

SAKARI JÄPPINEN (sijalla 7)
Rankingpisteet 59p
Golfista tuli innostuttua jo teininä, mutta vasta koronan myötä kierroksia alkoi kertyä yli 5 kaudessa. Tasoitus pyörii nykyisellään kahdenkympin korvilla.

1. Leikkimieliset kilpailut tuovat mukavan lisän kauteen. Kuukausikilpailuiden konsepti on ollut tosi toimiva, joskus kierrosajat tosin venyvät turhan pitkiksi. Oma suosikkini on best ball, lähinnä siksi että sitä pääsee pelaamaan harvemmin.

2. Nyt on menossa kolmas aktiivinen kausi Hirsalassa. Pidän väylien 9-12 rytmityksestä ja väylät ovat myös visuaalisesti kauniita. Jos joku pitää valita niin kymppi.

3. Aurinkoista syysgolfia ja useampaa birkkua. Finaalissa pelikaverina on kaveripelioikeusporukastamme Antti. Antti teki holarin elämänsä ensimmäisellä golfkierroksella ja siitä lähtien golfjumalat ovat olleet varsin suosiollisia. Toivotaan että näin jatkuu myös finaalissa.

ANNA-LIISA KYHÄLÄ (sijalla 8)
Rankingpisteet 57p
Tasoitus 16,6. Golfia olen harrastanut yli 20 vuotta. Aiemmin harrastin kaikkea muuta urheilua ja olin sitä mieltä, että golf-mailaan en tartu koskaan. Nykyään olen intohimoinen golffari ja suutun golfin urheilullisuutta väheksyvistä kommenteista. Lohjan St. Laurencessa pelatessamme ohjasin muutaman vuoden junioreita golfin saloihin käytyäni golf-ohjaaja koulutuksia. Pidän kilpailemisesta!

1. Pari- ja ryhmäkilpailut ovat olleet kivoja ja pidän kaikista pelimuodoista.

2. kaksi vuotta aktiivisesti. Lempiväyliä ovat 12, 13, 17 ja 18.

3. Odotan onnistunutta ja hauskaa kierrosta hyvässä säässä. Pelaan mieheni Arin kanssa, koska jos toisella menee huonosti, niin toisella menee hyvin. Tosin tämä pätee yleensä vain keskinäisissä reikäpeleissä

VALTTERI VÄISÄNEN (sijalla 13)
Rankingpisteet 51p
Olen 31-vuotias golffari, jota kärpänen puraisi pahasti vuonna 2022. Kolme kautta tässä pyörityksessä on nyt menty ja eiköhän(toivottavasti) sama jatkuu vielä pitkään. Tällä hetkellä pelaan tasoituksella 10,4.

1. Olen tykännyt pelata näitä eri kilpailuita. Ne tuovat pelaamiseen oman jännitteen ja sen takia peli maistuu vieläkin paremmalta kuin mitä tavallisella kierroksella. Mieluisin pelimuoto on ollut 3 hengen scramble, johtunee myös ehkä siitä, että kyseinen kilpailu meni erittäin hyvin

2. Tämä on ensimmäinen kauteni Hirsalassa, mutta ei kyllä viimeinen. Lempiväyläni on 10, se on visuaalisesti kaunis ja mahdollistaa erilaisia pelitaktiikoita

3. Odotan kaunista syyssäätä ja jännittävää kilpailua. Pelaan Juha Vekkilän kanssa.

VALTTERI VÄISÄNEN (sijalla 13)
Rankingpisteet 51p

​​​​​​​Tasoitus nyt 9,6. Golf vei mennessään opiskeluaikoina hyvien ystävien kanssa. Parasta ajanvietettä!

1. Kaikki pelimuodot ovat olleet mukavia. 3-hengen texas scramble on ollut mieluisin.

2. Ensimmäinen vuosi hirsalassa. Väylä 12 on lempiväyläni.

3. Break 90, Niklas Koukun kanssa pelataan, koska Niklaksella aina positiivinen ja iloinen asenne Hirsalassa!


Finaalissa on mukana myös Markus Väätäinen (rankingpisteet 65., sija 5.) sekä Miika Väisänen (rankingpisteet 56p, sija 9. , joiden vastaukset täydennetään mukaan niiden saapuessa.